För Skeppshultstegen som är en del av Skeppshult Press & Svets AB har den senaste tiden varit hektiska flyttveckor. Man har nämligen satsat på produktion i ytterligare en anläggning.

– Vi har under ett par år nu satsat på specialtrappor för industrier och byggföretag, och det har blivit ett väldigt bra gensvar på det. Vi får inte riktigt plats längre så vi ville skapa en ny lokal, säger Helena Sveningsson som är affärsområdesansvarig på Skeppshultstegen.

Hyreskontrakt i Skeppshult

Helena Sveningsson berättar att man var väldigt måna om att den nya lokalen också skulle vara i Skeppshult, men det var inte var aktuellt att bygga ut den befintliga anläggningen. Lösningen blev ett hyreskontrakt i Naji Byggnads AB:s lokaler i Skeppshult.

Annons

– Vi hittade inte någon lokal i anslutning till våra befintliga men vi hoppas och tror att det här kommer fungera väl i alla fall, säger Helena Sveningsson.

Flytten till nya lokalen innebär att Skeppshultstegen gjort en nyanställning som ska komplettera personalen i området med specialtrappor. Förhoppningen med den nya anläggningen är att man ska dubbla omsättningen för det här nya affärsområdet inom ett år.

Satsning på internettjänst

– Det hade vi inte kunnat om vi haft kvar den produktionen i den gamla anläggningen, konstaterar Helena Sveningsson.

Skeppshultstegen har även satsat på en internettjänst på sin hemsida där kunderna kan gå in och själva välja olika delar till sina stegar och sedan göra en beställning.

– I och med den funktionen har vi halvstandardiserat en tjänst som förut tog mycket ritningstid. Nu kan företagen själva gå in och göra en lösning snabbt, säger Helena Sveningsson.