De närvarande företagarna och kommunanställda fanns på plats tidigt på torsdagsmorgonen för att informeras om det tilltänkta bostadsområdet.

— Alla är lite nyfikna. Många har hört talas om det men det är bra att få komma hit och få lite kött på benen, säger Göran Göhlin, ordförande i Gnosjöandans Näringsliv och den som kom med idén att samlas på Strandudden.

Stort lyft

Han berättar att man från näringslivet ser positivt på det som håller på att utvecklas på Strandudden och att det kan ge Nissafors och kommunen ett stort lyft.

Annons

— Det är himla positivt för Gnosjö. Vi hamnar på Europakartan på ett helt annat sätt. Det är ju inte bara svenskar som kommer flytta hit, säger han.

Påverkar turism

Han menar också att Stranduddsprojektet kan ha en positiv inverkan på turismen i området.

— Om folk flyttar hit påverkar det i sin tur en rad andra saker. Skidor, naturen, jakt till exempel, säger han.

Sprida vidare

Efter att frukosten förtärts berättade Mikael Eliasson om hur man iordningställt marken de senaste åren. Han berättade bland annat att man i nuläget letar intressenter samt att man anlitat studenter från Linköpings universitet för att titta på energiberäkningar, ett led i att få ned de fasta kostnaderna för de framtida lägenhetsägarna. Han lade också till en förhoppning om att de närvarande sprider budskapet om platsen vidare.

— Allt vi kan sprida mun till mun är jättebra. Vi är ingen stor organisation bakom utan bara jag och min fru.