Världens största ungdomsturnering i fotboll, Gothia Cup, pågår under veckan. Skillingaryds P15–lag har gjort bra ifrån sig och tog en plats i A–slutspelet. Detta efter en seger, en oavgjord och en förlust i gruppspelet. Det räckte till en andraplats i gruppen och när slutspelet tog sin början under torsdagen ställdes SIS mot norska Lyn. Där blev det dock förlust med 0–5.

Rås LB spelar i flickor 16 och missade där att ta sig till A-slutspel. Två lag tog sig vidare till A–slutspel men Rås LB kom på en tredje plats i gruppen. Under torsdagen kommer Rås LB att möta ett Northern Redbacks Womens från Australien i den första slutspelsmatchen i B–slutspelet.

Relaterat: Nu sticker Rås LB till Gothia Cup: ”Vi hoppas överraska”

Fin stöttning

En stor hejarklack har följt och stöttat Rås LB i Göteborg.

– På vår läktare har det under dessa matcher varit ett 50–tal supportrar (i måndags var det nog närmare 70–talet) som hejat fram oss och stått för ett härligt stöd för oss som lag. Även motståndarna har uppskattat vår klack då de har satt en fin inramning på matcherna genom att vara identiskt klädda i våra snygga (numera slutsålda) supportertröjor, rapporterar Rås LB:s Stefan Svensson.

Gislaveds IS P15 gick till A–slutspel. Gislaved kom tvåa i den fyra lag starka gruppen. Maryland United FC från USA vann gruppen. Men Gislaved kom före både norrländska Alnö IF och Linköpings FF och gick alltså till A–slutspel. Väl i A-slutspelet stod Keflavik från Island för motståndet. Men laget från Island var för starkt och vann med 4–1. Gislaveds mål stod Philip Alm Johansson för när han reducerade till 2–1.

Annons

Relaterat: Fin Gothia Cup–start för de lokala lagen

Möter Sollentuna

IFK Värnamo har spelat i SEF Trophy och har där mött Brommapojkarna, Örebro och Dalkurd. Värnamo vann med 1–0 över Dalkurd men fick ge sig med 0–2 mot Örebro och i den sista gruppspelsmatchen vann BP över IFK Värnamo med klara 5–0. BP och Örebro tog platserna i A–slutspelet medan Värnamo och Dalkurd får spela B–slutspel. Torsdag eftermiddag möter IFK Värnamo Sollentuna FK i åttondelsfinal i B–slutspelet.