Tävlingen spelades på två olika underlag - Europabanor och betongbanor. Många spelare är bättre på det ena underlaget, men i Annelie Lundells fall så dominerade hon på både betong (vinst med sju slag) och Europabanan (vinst med fyra slag). I och med det blev segern överlägsen i kombitävlingen, hela elva slag tillgodo på tvåan Susanne Johansen, som är Norges absolut bästa spelare, och har vunnit denna påskturnering flera år i rad.

Annelie Lundell inledde på betong och spelade mycket bättre än vad träningen visade och hade fem jämna varv med 27 som bästa varv. Snittet blev 29.4 och även om målet var att komma ner strax under 30, så var det oväntat bra. Om Annelie Lundell var väldigt nöjd med betongspelet så var faktiskt spelet på Europabanan ännu bättre och även där hade träningen inte indikerat att resultatet skulle bli så bra: 23-20-21-21 var ett av de bästa resultaten hon kan minnas på en utomhusanläggning.

– Det var lite svårare att vara hundra procent taggad under senare delen av sista varvet då ledningen var ganska betryggande i slutet, säger hon.

– Jag hade planerat att ”spela på safe” på sista banan om jag hade råd att slå minst två slag för att vinna. Safe-slaget resulterade i en trea, och ett dåligt 27-varv, vilket var tråkigt, men jag ville inte riskera en hög siffra och förlora segern. Därför blev segermarginalen ”bara” fyra slag, fortsätter Anneli Lundell.

Annons

Förutom dominans i de individuella tävlingarna så var Annelie Lundell med i både 2–mannalag (tillsammans med Martin Lundell) och 4–mannalag, vilket resulterade i ytterligare två pallplatser: tvåa i båda lagtävlingarna.

Martin Lundell spelade också väldigt bra individuellt. Med mycket bra spel på Europabanan: 23-20-23-20-20 kom han tvåa bland herrarna.

Efter intensiva dagar i ett soligt Tyskland blir det lite paus nu för att ladda för seriespel för klubblag andra helgen i maj, Martin Lundells klubb i division 2 och Annelies i division 1.