Tävlingen på den korta ovalbanan i Iowa fick skjutas upp i flera timmar på grund av intensivt regn innan start, och när loppet väl flaggades igång hamnade Rosenqvist tidigt i problem redan på det 19:e av 300 varv.

Smålänningen föll offer för en situation där amerikanen Sage Karam snurrade precis framför, och där han i den oundvikliga kollisionen som följde ådrog sig såväl en punktering som en skadad framvinge.

Tävlingen stoppades

Rosenqvist tvingades i depå för reparationer och tappade ett varv till täten. Tävlingen fick sedan tillfälligt stoppas på varv 54 när regnet återvände.

De återstående 246 varven kunde sedermera genomföras när banan på nytt torkat upp, och Rosenqvist klassificerades till slut som 14:e man. 27-åringen fortsätter därmed att leda IndyCar-seriens rookiesammandrag.

Loppet i Iowa vanns av Josef Newgarden före Scott Dixon och James Hinchcliffe.

– Det var en lång kväll, 300 varv, men också väldigt lärorikt att få genomföra mitt första race på den här typen av kort oval. Även om vi inte hade farten i bilen idag lärde jag mig en hel del. Vi hade otur i början av loppet när Sage (Karam) snurrade precis framför mig. Jag hade helt enkelt ingenstans att ta vägen, kolliderade med honom och fick en punktering. Dessutom gick framvingen sönder, säger Felix Rosenqvist i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det innebar att vi hamnade ett varv efter och sedan fick vi kämpa i uppförsbacke under resten av loppet. En ganska tung dag, men vi tog i alla fall några placeringar på slutet och jag har som sagt lärt mig väldigt mycket.

Annons

IndyCar är tillbaka i rampljuset redan kommande helg (26-28 juli), då på Mid-Ohio Sports Car Course.