Stärkt av sin träningsfart gick Felix Rosenqvist in i det viktiga tidskvalet med stora förhoppningar om att kunna slåss om pole position, men ett kostsamt misstag förstörde den chansen och svensken fick i stället nöja sig med en blygsam 17:e plats på gridden till eftermiddagens race (som kördes sent på kvällen svensk tid).

Felix Rosenqvists kvalmiss kostade runt en och en halv sekund, och kom strax efter det att han noterats för snabbaste tid i varvets första sektor. Ingen annan förare lyckades matcha den tid som Rosenqvist tidigare hade satt under träningen.

Väl i racet fick den svenske Mahindra Racing-föraren omedelbart en bra start, och inledde snabbt ett kraftigt avancemang genom fältet. En rad omkörningar under de första varven följdes upp av ett effektivt utfört depåstopp där Rosenqvist tog sig förbi både teamkamraten Nick Heidfeld (GER) och brasilianske totaltvåan Lucas di Grassi. När britten Alex Lynn sedan bröt med drivaxelproblem återfanns Rosenqvist plötsligt på femte plats.

Dessvärre slutade loppet ändå utan poäng för Rosenqvist, som ett tiotal varv från mål snurrade av i kamp med di Grassioch tvingades i depå med en trasig bakvinge. Han klassificerades till slut på 15:e plats, ett varv bakom segrande Sam Bird (GBR).

– En tuff dag med bra fart men noll utdelning. Jag gjorde två kostsamma misstag, säger Felix Rosenqvist.