Söndagens IndyCar-race i Long Beach, Kalifornien, innehöll sol, värme och storpublik. För loppets två svenskar var det dock problematiskt.

Marcus Ericsson körde på konkurrenten Jack Harvey redan under första varvet och hamnade långt bak i fältet. Värnamokillen Felix Rosenqvist gick in i loppet från startposition 12 efter en krasch i tidskvalet men körde snabbt upp två placeringar när loppet var igång. När Rosenqvist kom ut efter sitt första depåstopp och sitt första däckbyte blev han dock stängd av Marcus Eriksson.

– Det kändes ganska bra efter att jag hade tagit två platser i starten, men sedan kom det där första depåstoppet och jag kom ut bakom Ericsson och där tappade vi sex sekunder. Så det var egentligen där vi förlorade racet. Jag hade nog kunnat ta någon plats till, men det var hög pace på alla där framme och det kändes svårt att kunna göra någon skillnad, säger Felix Rosenqvist enligt Expressen.

Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist.
Foto: Anton Johansson

Värnamokillen var irriterad på Ericssons agerande, eftersom han låg ett varv efter toppförarna när händelsen skedde.

– Det spelar ingen roll vem det är, det är bara surt när det är någon som blivit varvad som förstör racet när man vill ha de där fria varven när man ligger själv på röda däck. Det är vad det är, han följer väl bara instruktioner han får, säger Rosenqvist.

Annons

Marcus Ericsson berättar för Radiosporten att det inte var hans idé att stänga Rosenqvist:

– Jag fick en stallorder att inte släppa förbi någon. Jag vet inte varför, då jag ändå inte kunde vara med och fajtas om någon topplacering. Jag hoppas att jag inte skapade för mycket problem för Felix, säger Ericsson som körde in som 20:e man.

Rosenqvist var ändå relativt nöjd med sin tiondeplats, berättar han för Expressen, och menar att det var svårt att komma tillbaka från den dåliga tiden i tidskvalet.

Nästa race i IndyCar avgörs i Indianapolis den 11 maj.

Relaterat: Rosenqvist tia i Alabama: ”Inte den helg jag hoppats på”
Relaterat: Rosenqvist fick bryta i Austin: ”Ett tufft race”
Relaterat: Rosenqvist gjorde succé med en arm