Felix Rosenqvist hoppas på ett guldkantat midsommarfirande. Sill och färskpotatis kommer vara helgens melodi på många håll runt om i Sverige, men det enda midsommarfirande Felix Rosenqvist har i tankarna kretsar kring ett racingpodium i USA när säsongens tionde Indycar–deltävling står för dörren. Platsen för midsommarhelgens sammandrabbning är klassiska Road America, en utmanande anläggning idylliskt belägen i Wisconsins skogar. Med sina 6.51 kilometer rör det sig samtidigt om kalenderns längsta bana.

Krävande bana

– Road America är en av de klassiska amerikanska banorna. Jag har aldrig varit där, men har kört den i simulatorn och i olika spel genom åren. Den ser ut att vara väldigt krävande med många olika typer av kurvor. Jag har sett fram emot den här helgen sedan i höstas, när det blev klart att jag skulle tävla i Indycar, och jag tror att Road America kommer passa oss ganska bra, säger Felix Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Road America tillhör den kategori av banor som amerikanarna kallar för "road courses", alltså en traditionell layout av den typ som oftast förekommer i europeisk och internationell racing. Senast Indycar–fältet tävlade på en bana av samma karaktär var i början av maj på road course–versionen av Indianapolis Motor Speedway – och den gången slog Rosenqvist till med karriärens första pole position.

Relaterat: Felix Rosenqvist: ”Road America kommer passa oss bra”

Söndag kväll

– Vi har generellt haft en bra bil på den här typen av bana. Jag hade pole senast i Indianapolis där bilen fungerade klockrent i kvalet, men tyvärr tappade vi mark i racet där däcken klingade av alldeles för snabbt. Vi har lärt oss mycket sedan dess, men det blir ändå en nyckelfaktor för oss att hålla koll på den här helgen. Jag längtar redan till den fria träningen, fortsätter Felix Rosenqvist.

Annons

Helgens race på Road America körs klockan 18.45 svensk tid på söndag kväll. Innan dess tar förarna banan i besittning för första gången i samband med två träningspass på midsommarafton, följt av ytterligare en fri träning samt tidskval på lördag.