Det är på Formel 1-banan Suzuka som Super Formula–säsongen startar till helgen. Felix Rosenqvist var i Japan och testade bilen i början av mars på just Suzuka–banan men har inte kört bilen sedan dess.

"Det ska bli väldigt spännande att dra igång Super Formula–säsongen den här helgen. Det är ett fruktansvärt häftigt mästerskap och det ska bli mycket intressant att se hur vi står oss. Jag har verkligen ingen aning. Jag har bara haft ett par dagar i bilen ännu, så jag är säker på att det blir en brant inlärningskurva. Jag kommer att göra mitt absolut bästa, precis som vanligt, och sedan får vi ta det därifrån", säger 25–årige Felix Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Rosenqvist har tuffa konkurrenter i det japanska formelbilsmästerskapet. Regerande GP2-mästaren Pierre Gasly (som anländer till Japan direkt från veckans F1-test i Bahrain), trefaldige Le Mans 24-timmarssegraren André Lotterer samt de tidigare F1–förarna Kamui Kobayashi, Kazuki Nakajima och Narain Karthikeyan kommer alla till start på Suzuka–banan i helgen.