Felix Rosenqvist trivs bra på stadsbanor. och har tidigare nått framgångar på den typen av banor. Till helgens återvänder han till en av sina favoriter, Toronto.

När han senaste tävlade i den kanadensiska storstaden så blev det dubbla segrar för Värnamoföraren.

– Toronto är en bra chans för oss att ta mycket poäng och få till ett nytt bra resultat. Jag har fina minnen därifrån, det var min bästa Indy Lights-helg 2016, och dessutom är Toronto en av mina favoritstäder rent generellt. Det är alltid lite lättare att komma tillbaka till en bana man känner till, säger Rosenqvist i ett pressmeddelande.

"Åker dit med en bra känsla"

Felix Rosenqist ligger tia i den totala tabellen av IndyCar men leder "rookietabellen" som årets hittills bästa nykomling. Han hoppas på nya fina resultat till helgen.

Relaterat: Efter upphämtningen – nu är Felix bäste rookie

– Baserat på vad vi sett under den första halvan av säsongen har stadsbanorna så här långt varit vårt kanske allra starkaste kort rent fartmässigt, så jag åker till Toronto med en bra känsla. Samtidigt gäller det att vara realistisk och inse hur tuff konkurrensen faktiskt är här i IndyCar. Jag tar ingenting för givet, men naturligtvis hoppas jag att vi kan få till en bra helg.

Deltävlingen i Toronto är den enda på årets IndyCar-agenda som körs utanför USA. Efter besöket i Kanadas största stad väntar ytterligare två raka tävlingshelger, i Iowa respektive på Mid-Ohio.

Helgens race körs över 85 varv och kommer att börja klockan 21:30 svensk tid. Träningarna inleds på fredag och på lördagen är det tidskval som gäller för Rosenqvist.

Annons