Felix Rosenqvist fanns med i striden om pallen när det första av Formel E-finalens två race avgjordes på gatorna i Montreal i Kanada sent på lördagskvällen, men fick till slut nöja sig med en tiondeplats efter närkontakt med muren.

Fakta: Resultat (topp fem)

FIA Formula E Championship

Montreal ePrix, Kanada (Race 1)

1: Lucas di Grassi..

Fakta: Resultat (topp fem)

FIA Formula E Championship

Montreal ePrix, Kanada (Race 1)

1: Lucas di Grassi (BRA), 35 varv

2: Jean-Eric Vergne (FRA), +0.350s

3: Stéphane Sarrazin (FRA), +7.869s

4: Sébastien Buemi (SUI), +8.256s

5: Daniel Abt (GER), +8.592s

–––

10: Felix Rosenqvist (SWE), +16.764s

Med bara fem varv kvar att köra skrapade Rosenqvist emot en av Montreal-banans många oförlåtande murar, och med en skadad hjulupphängning var svensken ett enkelt byte för många av de närmast jagande

– Det såg bra ut väldigt länge idag, men tyvärr touchade jag muren och förlorade många viktiga poäng, säger Felix Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Annons

Trots problemen lyckades Rosenqvist emellertid rädda en potentiellt mycket viktig poäng genom att ta målflagg som tia.

Lördagens resultat innebär att det nu hårdnar ytterligare i den redan högdramatiska kampen om den sammanlagda tredjeplatsen i Formel E-tabellen. Rosenqvist gick in i dagens lopp som just trea, men är nu passerad av engelsmannen Sam Bird - som bär med sig ett övertag på bara tre ynka poäng in i söndagens direkt avgörande och säsongsavslutande finalrace.

– Det blir en riktigt tuff kamp mot Sam och de andra, men målet är självklart att ta tillbaka tredjeplatsen. Jag kommer ge allt för det, säger Felix Rosenqvist.

Med ett race kvar att köra står det nu klart att Felix Rosenqvist utropas till årets nykomling i Formel E säsongen 2016-17. Ingen annan rookie har längre någon matematisk möjlighet att passera smålänningen i mästerskapstabellen.

FOTNOT: Det säsongsavslutande finalracet startar klockan 22 på söndagskvällen. Resultat därifrån kommer i tisdagens papperstidning.