Jag lyfter mina ögon upp till bergen:

Varifrån ska min hjälp komma?

Min hjälp kommer från Herren, som har gjort himmel och jord.

Så lyder texten från psalm 121 som predikan är hämtad från när det på söndag sänds radiogudstjänst, inspelad i missionshuset i Åminne. En gudstjänst där Johan Gustafsson medverkar tillsammans med sina föräldrar, Göran och Mari-Anne.

– Det är faktiskt premiär för mig att medverka i en radiogudstjänst, lite pirrigt var det ju under inspelningen när man vet att det kanske är ett par hundra tusen lyssnare som man predikar för, säger Göran Gustafsson.

– Det är ju inte riktigt vad man är van vid här i Åminne, konstaterar Göran och skrattar.

Åter vardag

Börjar livet återgå till det normala annars?

Annons

– Det tycker jag faktiskt att det gör, visserligen är både jag och Mari-Anne ute en hel del och berättar om våra år under Johans fångenskap. Johan själv har också fullt upp med bland annat en bok som han skriver på just nu.

– Som du förstår så har han mycket att berätta, säger Göran med eftertryck.

"Känslosamt"

Karin Malmsten som är producent berättar att det är en väldigt stämningsfull och personlig gudstjänst man får lyssna till.

– Det är en gudstjänst i det lilla formatet, känslosamt och nära där familjen verkligen är öppna med om hur tillvaron har varit.

– Den spelades faktiskt in i hemlighet en måndagskväll i september, just för att det inte skulle komma för mycket folk, säger Karin.