Värnamo Nyheter

Annons

Exklusivt på JP: Följ med in bakom kulisserna på nya Asecs – se hur det kommer se ut

Exklusivt på JP: Följ med in bakom kulisserna på nya Asecs – se hur det kommer se ut

Den 25 oktober ska nästa etapp av nya Asecs invigas med flera nya butiker och en stor paradentré. JP fick en exklusiv förhandstitt.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Lejonen leder över regerande mästaren

Lejonen leder efter tio heat hemma över Smederna med 33–27. Det har varit en jämn match hittills och Lejonen avslutade med två raka femettor innan pausen. Tomas H Jonasson har imponerat i sin första hemmamatch i Gislaved och har på sina tre heat kört in åtta poäng.

Rumänsk åkeriägare i Sverige: ”Självklart ska alla chaufförer ha avtalsenliga löner”

Georghita Birzu flyttade från Rumänien i slutet av 1990-talet. I dag driver han två åkerier, ett i Sverige och ett i Rumänien.
— Självklart ska alla chaufförer ha avtalsenliga löner, säger han.

EXTRA: Man skjuten i Jönköping – polisen utreder mordförsök

En man blev skjuten i Jönköping på tisdagseftermiddagen. Polisen har nu inlett en förundersökning gällande försök till mord.

Ett nyanserat porträtt av en svensk rasbiolog

”Skallmätaren”. Redan rubriken på en biografi om anatomen Gustaf Retzius väcker obehag. Levnadstecknaren Nils Uddenberg nyanserar dock i viss mån bilden av en av rasbiologins förgrundsgestalter.

Fick rätt om assistans – efter dotterns död

16-åriga Emmie Sjögren dog efter tio års kamp mot Huntingtons sjukdom. Nu vill mamman Therése Eliasson kämpa för att familjer i samma sits ska få rätt assistanshjälp. Två år efter dotterns död slår nu Kammarrätten fast hennes rätt till dubbel assistans - något Försäkringskassan har sagt nej till.

De blev årets klubb

Bland landets 281 brukshundklubbar finns det en som under 2018 stack ut från mängden, och det var Värnamo brukshundklubb.

Teknisk bevisning ifrågasätts för Bandidos-skjutning

Rättegången om skjutningen på Malmövägen i Värnamo fortsatte på tisdagen då vittnen och poliser förhördes. Två erfarna tekniker förhördes också, och uppfattningen om bevisvärdet för den tekniska undersökningen går isär. Den kan ses som rättsosäker, hävdar försvarets vittne.

Peter Lundgren polisanmäld

Under måndagen avslöjades att Peter Lundgren (SD) utsatt en partikamrat för sexuellt ofredande. Nu har EU-parlamentarikern polisanmälts, rapporterar Ekot.
Artikel 2 av 9
Lejonen leder över regerande mästaren
Tillbaka till startsidan