Ett tag såg det ut som att det inte skulle bli något nytt gym i Gislaved när Motion och hälsa stängde igen. Men nu är Mikael Johansson redo att flytta in och skapa liv i lokalerna igen. Han driver Gym Plus i Vaggeryd och gymmet i Gislaved blir hans andra, med samma koncept.

– Jag är entreprenör, jag har drivit många olika verksamheter. Jag har gått livet skola som entreprenör, det är jag tacksam för, man lär sig mycket, säger han.

Han reagerade direkt när han fick höra om att gymmet i Gislaved skulle stänga.

– Jag har bekanta i området och fick höra det via ryktesvägar. Sedan var jag här och gästtränade och fick det bekräftat. Jag såg direkt potential.

Hans koncept riktar sig framförallt till motionärer.

– Vår profilering är wellness, hälsa, välmående.

Annons

Inför öppningen i höst kommer man att rekrytera ett tiotal timanställda och en heltidsanställd. Gymmet kommer att bestå av en noggrant utvald maskinpark samt gruppträning och personlig träning. Hela gymytan på 700 kvadratmeter kommer att renoveras med ny ventilation, el, golv och annan färg på väggarna, en satsning på tre miljoner kronor.

– Det blir en helt ny design. Den anläggning vi bygger här idag är sån som byggs i Stockholm och Göteborg.

Mikael Johansson har precis skrivit på avtalet med Per-Arne Johansson från fastighetsägaren Boxhult AB.

– Vi tycker det är roligt att hitta någon som vill satsa, som har lite resurser. Det har varit en del som har hört av sig, det har varit en rätt lång resa. Det var först nu när det dök upp som vi blev intresserade, annars hade vi nog satsat på något helt annat. Det här känns som en nystart, något positivt, säger Per-Arne Johansson.

Som tidningen kunde berätta förra veckan är även Gym Gislaved på gång. Men att det finns fler aktörer, som dessutom planerar att öppna ungefär samtidigt i början av september, ser Mikael Johansson inte som något problem.

– Vi har konkurrens i Vaggeryd också. Personligen tycker jag att konkurrens är bra, då vill man alltid bli bättre. Vi har vår profilering, de har sin. Vi är två skilda märken. Jag är snarare glad för att det kommer pratas, jämföras, det skapar ännu mer intresse.

Gym