Han har varit anställd i det kommunala energibolaget i nio år, men enligt ett pressmeddelande från Gislaved energi kommer han att lämna vd-jobbet i maj nästa år. Detta eftersom han har fått en tjänst i ett annat företag.

Enligt Gislaveds energis ordförande Bengt-Anders Johansson har man varit mycket nöjd med Joacim Cederwalls insatser för bolaget.

– Han hade inte varit inom energibranschen tidigare och kom till oss med en hel del nya idéer och infallsvinklar.

Annons

Joacim Cederwall pendlar från Jönköping till jobbet i Gislaved och enligt Bengt-Anders Johansson är en av anledningarna till att han har valt att sluta att det nya jobbet ligger närmare.

Han betonar att det inte ligger någon schism bakom.

– Vi är otroligt nöjda med hur han har lett företaget.

– Vi tycker naturligtvis att det är tråkigt att han slutar. Men samtidigt har vi full förståelse för att en kille som han vill gå vidare.

Gislaved Energi ska nu, tillsammans med sin ägare Gislaveds kommun, fundera ut vad man vill ha för person att ta över vd-stolen.

Bengt-Anders Johansson påpekar att företaget verkar i en bransch som är i stark förändring och att det händer mycket även inom själva företaget, med bland annat stora fjärrvärmesatsningar och fler laddstolpar till elbilar.

– Det är inte vad vi behöver för vd idag som vi ska besluta, utan om vad vi behöver om fem eller tio år, säger han.

Joacim Cederwall har sex månaders uppsägningstid och slutar alltså i början av maj.

– Förhoppningsvis har vi en ny vd när han slutar.