Kerstin Malmsten är med råge Finnvedsbostäders trognaste hyresgäst. I höst blir Kerstin 92 år och 65 av dessa har hon spenderat i samma område hos bostadsbolaget.

1951 flyttade hon tillsammans med sin man in på Sveavägen 10 B i kvarteret Lyckan i de då nybyggda lägenheterna.

– Det var i samband med att jag och min man bytte jobb. Vi bodde tidigare i en tjänstelägenhet som vi blev uppsagda ifrån. Det var väldigt svårt att få tag på bostad då det var väldigt ont om lägenheter på den tiden, berättar Kerstin.

Men en ny bostad fick de alltså. En bostad som de skulle spendera 19 år i innan flyttlasset gick vidare till andra sidan gatan när familjen behövde en större lägenhet. I den här lägenheten på Kolonigatan bor Kerstin än i dag där hon har samlat på sig många fina minnen.

Annons

– Jag har inte tänkt tanken på att flytta här ifrån. Vi har trivts väldigt bra med trevliga grannar genom alla år och en jättebra hyresvärd som verkligen är mån om sina hyresgäster.

Firas i veckan

Att Kerstin Malmsten nu har bott i området med samma hyresvärd i 65 år kommer inte att gå obemärkt förbi. På torsdag kommer hon att firas med både tårtkalas och hyllningar i samband med Guldklubbens 20-årsjubileum. I Guldklubben är Kerstin en av 16 medlemmar där inträdeskravet är att man måste ha bott i området i 40 år.

– Det känns jättepirrigt, säger Kerstin inför firandet.

Att Kerstin är en populär person och hyresgäst råder det inte heller några tvivel om.

– Hon är en positiv person som ser det mesta från den ljusa sidan. Hon är en god granne som alltid ställt upp och varit omtyckt i området där hon bor, berättar Caroline Fagerström, Marknadschef på Finnvedsbostäder.

– Den hyresgäst som har bott näst längst hos oss har bott i 54 år så Kerstin har ännu ett ohotat rekord. Det går nästan inte tro att det är sant.

– Det är det många som har sagt, säger Kerstin Malmsten om det sista uttalandet.