Kalle har bott i Lekeryd i 22 år och är säljare på ett byggvaruföretag. Intresset för Elvis började en regnig sommardag 1977 med filmen Blue Hawaii, som sändes på tv under benämningen regn-tv. Efter det blev livet det samma.

Kalle samlat skivor, cd, videor, dvd, bilder, böcker, minnessaker, ja allt som han har kunnat komma över och som förknippas med Elvis.

Speciellt efter Elvis död 1977 gick samlarivern på högvarv. År 2000 åkte Kalle med familjen över till USA och besökte då Elvis anläggning Graceland.

Där fanns givetvis mycket att hämta hem till samlingarna i Lekeryd. Under åren därefter har hyllor och väggar i friggeboden fyllts på efterhand. Samlingen omfattar över 2000 föremål.

Många järn i elden

Förutom hobbyn med Elvis är Kalle medlem och sångare i bandet Highway Riders, en orkester som spelar countryrock och musik från 1950- och 60-talen. Bandet medverkar vid de flesta slag av tillställningar och tillfällen.

Vid Lekerydsdagen i augusti fanns musiker och sångare på scenen och gladde ortsborna. Kalle står dessutom i tenorstämman i Lekeryds Kyrkokör och laddar nu för körens kommande julkonsert i Svarttorp.

”Tillfälle som inte får missas”

Övrig tid upptas av de hästar och hundar som finns på gården i Aspelund. Barnbarnen är givetvis också en viktig del av livet.

— I maj är en resa till Malmö planerad för att besöka ”If I can dream”, en widescreenkonsert med Elvis, ett tillfälle som inte får missas, säger Kalle.