Moa Hansson och Hanna Abrahamsson, som båda läser Skidelit på Gnosjöandans Kunskapscentrum, GKC, har gjort stora avtryck i längdspåren den här säsongen och nu ska de delta i en juniorlandskamp i Finland.

Läs mer: Tjejerna snabbast i Scandic Cup – "Häftigt med oss från Småland"

Flera segrar

Annons

Inför den här säsongen hade Moa Hansson, som tävlar för Landsbro IF, bara kört ungdomstävlingar. Nu gick hon in som junior och än så länge har hon gjort det riktigt bra med flera bra placeringar och en del segrar. Liksom Moa har också Hanna Abrahamsson från Eksjö SOK presterat riktigt bra den här säsongen. Båda tjejerna har tagit en seger i Scandic Cup och båda imponerade i Bruksvallarna i början på säsongen.

Ska representera Sverige

Tjejernas imponerande start på säsongen har nu gjort att de båda tagits ut för att representera Sverige i Juniorkampen i finländska Vuokatti 26 till 28 januari.

– Målet för de yngre åkarna i Vuokatti är i första hand är att skaffa sig internationell erfarenhet, säger förbundskapten Rikard Grip till förbundets hemsida om laguttagningen.

För Moa Hansson blir det första gången hon tar på sig landslagsdressen medan Hanna Abrahamsson var uttagen i JVM på rullskidor i somras.

Läs mer: Skideliten rycker fram

Läs mer: GKC satsar på ny idrottsprofil