Läs mer: Revyn gästspelar i Värnamo

Repetitionerna är i full gång i Hällabäcks bygdegård. Lördagar och söndagar repar gänget för fullt för att vara så pass förberedda det bara går inför premiären den 21 januari.

— Jag kör hårt med dem! säger manusförfattaren Frank Nielsen och skrattar.

Sedan 1984 har revyns föreställningar lockat människor med ett fåtal uppehåll längs vägen. Den senaste revyn var 2014 då föreställningar visades även i Värnamo. Mellan 2500 till 3000 biljetter såldes och i januari är det dags igen.

Mycket arbete bakom

Frank berättar att det ligger väldigt mycket jobb bakom revyn och att uppehållet 2015 och 2016 beror på att aktörer slutade och behövde en paus.

Annons

— Det är inte så konstigt. Vi arbetar hårt med revyn och när vi repar heldagar blir det 6, 7 timmar. Totalt kör vi 15 till 20 repetitioner innan premiären.

Mattias Josephson är en av de sju aktörerna som är med i revyn. Han har varit med sedan lång tid tillbaka.

— Jag kommer inte ens ihåg när jag började. Det är jätteroligt att vara med och vi är ett väldigt häligt gäng. Det ger väldigt mycket personlig utveckling och en bra sammanhållning. Det är jättekul, säger han.

Tillsammans med Lars Claesson och Staffan Bjärstedt skriver Frank manuset och på scenen står sju aktörer och en orkester på fyra personer.

Supébiljett

Premiären den 21 januari kommer att bjuda på något alldeles extra.

— Man kommer att kunna köpa supébiljetter så efter premiärföreställningen bjuder kvällen på mat och dans och vi har även rättigheter att sälja alkohol så för den som vill ha sig ett glas vin i pausen finns det möjlighet till det, säger Frank och tillägger:

— Människor har verkligen saknat revyn, efterfrågan har varit jättestor och det är väldigt roligt att det finns en marknad för revyer fortfarande. Publiken kan förvänta sig två timmars underhållning med bra musik och mycket skratt. Det ska bli jätteroligt.

Läs mer: Man greps för vapeninnehav