I kvällens avsnitt av "Bonde söker fru" var vinklingen tydlig. Erik Bäckman från Dannäs hade tillbringat natten med den andra bonden Sigrid Bergåkra. Och det hade hänt mitt under dejtingmomentet. En skandal i "Bonde söker fru"-sammanhang - och det fick mycket uppmärksamhet i programmet.

– Min första reaktion var absolut att jag tappade hakan, jag blev väldigt förvånad, säger programledaren Linda Lindorff till TT.

Men riktigt så var det inte, enligt Erik Bäckman själv. Nu rasar han mot vinklingen i programmet.

– Alla bönderna satt och drack öl. Sedan var Sigrid kvar där nere och vi satt kvar och pratade. Och det är ungefär det som hände, säger han till Värnamo Nyheter.

Han fortsätter:

– De har förstorat upp allting mer än vad det var. De vill få det att framstå som att vi har haft sex men så var det inte.

Annons

Erik Bäckman tänkte inte mer på vad som hade hänt under kvällen. Att det skulle bli en skandal insåg han först när produktionsteamet plötsligt konfronterade dem med det dagen efter.

– Vi blev instängda på den herrgård där bönderna bor och sedan kom Linda Lindorff bara instormande med ett kamera-team utan förvarning och började ställa frågor. Då blir man en helt annan person. Man blir avhållsam och så. Det hade nog alla blivit i en sådan situation.

Nu ångrar han att han överhuvudtaget ställde upp i programmet.

– Det gör jag. Jag tänker inte rekommendera någon att vara med på det här.

Han tycker att hela framställningen av honom är fel. I programmet ser han ut att vara tyst och återhållsam - men sådan är han inte i verkligheten.

– Alla som känner mig som har sett programmet undrar ju vad det är för vinkling. Det är inte jag på tv. Redan där är det fel. Jag är frustrerad och förbannad på hur de kan göra så här.

Enligt Dannäs-bonden är det inte första gången som programmet hårdvinklar så mycket att tv-programmet inte längre stämmer överens med verkligheten. Han har hört motsvarande berättelser från andra bönder.

– Jag har hört att de har gjort så förr också. Jag tror att de trycks ner för mycket och inte vågar berätta om det. Men jag tänker inte låta mig tryckas ner av dem. Jag har min yttrandefrihet och den tänker jag använda, säger Erik Bäckman.

LÄS MER: TV4:s svar på kritiken