Senast 2014 arrangerade Karin Rylander ett uppskattat midsommarfirande på Libanongården. Efter en stroke senare samma år kunde Karin inte längre arrangera evenemanget, och eftersom ingen annan axlat hennes mantel så har Libanongården senaste åren stått tom på midsommarafton. Men nu blir det ändring på den saken.

– I år tänkte jag: nu gör jag ett försök igen, säger Karin Rylander.

Sagt och gjort, började Karin ringa runt till bekanta i församlingen i Värnamo missionskyrka, och nu återuppstår firandet på fredag.

– Det har marknadsförts via mun-mot-mun-metoden. Man ringer upp och man pratar. Jag har haft telefonkontakt med ganska många och det kändes positivt.

Midsommarfirandet inleds med en uppläsning av dikten "se juni sträcker ut sin hand" av Bo Setterlind.

– Därefter väntas kaffe och tårta samt sång och musik av Katarina Nydén, säger Karin Rylander, visar foton på Katarina och henne själv i folkdräkt från senaste firandet 2014, och fortsätter:

– Också blir det tillfälle att prata.. Det betyder så mycket då många äldre känner sig ensamma. Ensamheten är ganska påtaglig för en del och en sådan här enkel sak - att bjuda till midsommarfirande, gör stor skillnad.

Till firandet beräknas cirka 20 personer att komma.

– Det blir en liten skara nu, men jag kände att jag gärna ville göra detta. Det har att göra med mitt honnörsord ”det du vill att människorna ska göra för dig ska du även göra för dem”.

Annons