Petersson och Peter Johansson fortsätter inte som tränare för IFK Värnamo i Superettan. Det stod klart under måndagen.

– Ett ömsesidigt beslut utan några som helst "hard feelings", säger Jörgen Petersson som varit i klubben i drygt sju år totalt. Hans nuvarande sejour inleddes 2014.

Vad kan du säga om IFK Värnamo?

– En mycket bra förening med engagerade ledare. Under mina år som tränare har det varje säsong dessutom varit en väldigt gemytlig stämning i spelartruppen, tillägger Jörgen.

Annons

För att IFK Värnamo framöver ska kunna utvecklas ytterligare krävs förmodligen större kontinuitet på just spelarsidan, tror Petersson.

I så fall spelar förstås pengar en större, betydligt mer avgörande, roll.

– Ja, i dag är IFK Superettans enda lag som enbart tränar eftermiddagar eftersom spelarna i de flesta fallen måste jobba förmiddagar.

Ryktet om att Jörgen Petersson ska bli assisterande tränare i Kalmar slog han alltså undan.

– Visst känner jag några personer i klubben men jag har inte träffat KFF eller någon annan förening och pratat framtid. IFK Värnamo tränar till slutet av november och därefter ska jag fundera på vad jag vill göra framöver.

Funderar gör du i en solstol i Thailand?

– Haha, nej. Det är inget resmål som lockar men kanske någon annan destination som inkluderar någon fotbollsmatch.

Avslutningsvis, de spelmässigt och socialt bästa spelarna du haft i IFK?

– Juan Robledo var riktigt bra 2014 och en person som dessutom fungerade kanon i omklädningsrummet där han skojade och diskuterade med alla, yngre som äldre, säger Petersson som i övrigt pratade gott om Alexander Blomqvist, Dzenis Kozica, Benjamin Fadi och Issam Jebali.