– Hur mycket jag än förklarar att jag står för alla människors lika värde, att jag aldrig dömer människor efter hudfärg eller bakgrund så är det ändå folk som måste kasta epitet på mig, skriver Joakim Lamotte.

I fredags skulle journalisten och samhällsdebattören Joakim Lamotte föreläst under värdegrundsdagen på Gislaveds gymnasium.

LÄS MER: Gislaveds gymnasium stoppar känd debattör efter kritik

Annons

Men efter att kritiska röster höjts mot hans medverkan, valde skolan att avboka Joakim Lamotte som nu alltså väljer att helt sluta föreläsa i skolor runt om i Sverige.

– Under två års tid har jag åkt runt på skolor och talat inför ungdomar om kvinnosyn och sexualbrott. Målet har varit att få killar att reflektera över sådant de tidigare aldrig tänkt på och att gjuta mod i människor att stötta varandra att vara goda förebilder, skriver han i sitt Facebookinlägg.

En som var kritisk till att Lamotte skulle föreläsa i Gislaved var Madeleine Hammarström som tidigare varit chefredaktör för SSU:s tidning Frihet och nyhetschef på Värnamo Nyheter.

LÄS MER: Lamotte besviken: ”Otroligt ryggradslöst”

Joakim Lamotte igen:

– Efter alla turerna förra veckan känner jag att det inte finns varken tid, ork eller lust att ta fler sådana strider. Därför har jag bestämt mig för att ställa in alla mina framtida föreläsningar, skriver han.

Joakim Lamotte har tidigare arbetat för SVT och Göteborgs-Posten. Idag driver han främst sin journalistik via sin egen Facebook-kanal. Ett arbete han inte tänker sluta med.

FOTNOT: VN.se söker Joakim Lamotte för en kommentar.