Under hösten håller elever från Gislaveds gymnasiums dansutbildning på med ett videoprojekt. Som vi har berättat tidigare är det tänkt att resultera i en reklamfilm för skolan. Planen var att filma utomhus på olika platser i Gislaved med hjälp av en drönare. Men efter att Högsta förvaltningsdomstolen nyligen beslutade att fotografering utomhus med sådan flygfarkost kräver tillstånd fick dansarna tänka nytt.

Planera om

– I och med det här fick vi planera om. Vi vågade inte chansa på att filma ändå, säger dansläraren Andrea Donoso.

Annons

Ett tag var hon orolig att videon kanske inte alls skulle bli av. Men i sista minuten, kvällen innan filmandet skulle börja, löste det sig med ett nytt ställe att vara på - gamla gummifabriken.

– Vi hade tillstånd att vara på Gislaved folie. Då kom vi på att precis intill ligger Konstfabriken och de här lokalerna.

I de tomma industrihallarna kan drönaren fara runt under det höga taket. Även om det inte blev riktigt som det var tänkt från början tycker Andrea Donoso att det går att knyta ihop även den här miljön med de ursprungliga tankarna på att visa upp Gislaveds historia och dagens kulturliv.

– Det här är också Småland, industrin och det här ruffiga.

Därför tänker man inte filma på till exempel Glashuset.

– Nu håller vi oss till det här.

Passar hiphop

Även dansens hiphopkoreografi funkar på det nya stället, påpekar dansläraren.

– Det tycker vi passar ihop med den här miljön.

Trots de nya reglerna löste det alltså sig.

– Jag är jättenöjd nu. Jag trodde det skulle bli kaos, säger Andrea Donoso.