Enligt åklagaren låg mannen bakom en rad inbrott under hösten 2019. Bland annat utsattes en en restaurang i Gislaved, bostäder i Skillingaryd och Gislaved samt ett kontor i Gislaved, men mannen förnekar brott.

Mannen, som är i 40-årsåldern, är inte okänd hos polisen. Faktum är att han just nu avtjänar ett fängelsestraff och av den anledningen vill åklagaren att rättegången ska ske innan mannen friges i slutet av april.

Sammanlagt handlar det om åtta åtalspunkter och de allra flesta handlar om stölder. Enligt åklagaren är mannen bland annat skyldig till inbrott i en restaurang på Köpmansgatan i Gislaved i slutet av augusti förra året. En bärbar dator, en surfplatta och alkohol till ett värde av cirka 8 800 kronor stals vid det tillfället.

Han åtalas även för grov stöld i två fall. Det handlar då om inbrott i bostäder, ett i Skillingaryd i början av september då tjuven fick med sig en väska, portmonnä och nycklar samt ett bostadsinbrott i Gislaved i slutet av oktober då en bärbar dator, laddare och en väska försvann. Han åtalas även för ett försök till grov stöld efter ett misslyckat inbrottsförsök i en bostad i Skillingaryd, ett inbrott i en lokal som tillhör Gislaveds kommun samt rattfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott.

I de allra flesta fall förnekar han brott, men DNA och fingeravtryck som har hittats på brottsplatserna kopplar honom till flera brott enligt stämningsansökan.

Annons