Värnamo Nyheter

Annons

Djurens ordlösa språk visar våra sinnens begränsningar

Djurens ordlösa språk visar våra sinnens begränsningar

Konstnären Katarina Vallbo skapar verk som utgår från djurens sätt att kommunicera. På utställningen i Österängens konsthall gör konstnären det ibland alltför svårt för betraktaren, skriver Johan Fingal.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Kohlström om Horace Engdahls nya bok: "Ett undermåligt försvarstal"

Horace Engdahls nya samling aforismer levererar dåligt vädrade åsikter, ämnade att provocera överkänsliga läsare. Det är ett försvarstal med diffusa argument och oskarp stilkänsla.

Statsvetaren: Därför bör vi rösta i EU-valet

Nästan varannan röstberättigad i Sverige avstod från att rösta i förra EU-valet. Men att lägga ner sin röst kan vara riskfyllt om man hyllar demokrati, anser en statsvetare.
– Vi vet att om antidemokratiska partier kan mobilisera sina väljare så behövs röster för de partier som värnar om demokratin, säger Magnus Lindh.

David Lindén: Tänk till hur du röstar på söndag

Värna den klassiska linjen.

Gnosjö är bland de tio bästa

Nu står det klart att Gnosjö har chansen att bli Årets hållbara skolmatskommun. När den stora galan äger rum i Malmö i höst är Gnosjö nämligen en av tio nominerade kommuner.

Så byggs E4 om förbi Ljungby – så påverkas du som bilist

I ett par månader har det synliga ombyggnadsarbetet av E4 till motorväg från Lagan och norrut pågått. Rastplatsen Laganrasten är stängd för gott och det stora arbetet med att helt säkra vattentäkten Bergåsen, där Växjö kommun tar sitt vatten, avancerar framåt som planerat och kommer att bli klart under senhösten.

Konsult ska kartlägga krisen på Rydaholms skola

Barn- och utbildningsförvaltningen tar hjälp utifrån för att få en klar bild av varför personal och skolledning på Rydaholms skola har råkat i luven på varandra.
– Vi har fått väldigt olika bilder av var problemet ligger, säger förvaltningschef Karin Kihlman Thornell.

Kärda förlorade mot Reftele

Gislaved IS ny serieledare efter seger

Artikel 2 av 9
Kohlström om Horace Engdahls nya bok: "Ett undermåligt försvarstal"
Tillbaka till startsidan