I mer än 30 år har Lennart Krafve jobbat i tidningsbranschen, bland annat som reporter på både Värnamo Nyheter, Värnamotidningen och Jönköping-Posten. Fotografering däremot har han hållit på med betydligt längre än så.

Indien och Afrika

Nu vid 69 års ålder är det så dags för hans första fotoutställning, då han visar bilder med djurmotiv från ett antal fotosafarier till Indien och Afrika.

Några av de 25 bilderna som finns att beskåda i gårdsbutiken Ulås Lamm & Gris är visserligen tagna kring Ulås där Lennart bott i många år.

Den knivskarpa bilden på ormvråken som sätter klorna i sitt byte har han tagit från ett gömsle på hemmaplan. Leoparden däremot som nästan tycks göra ett slags cirkusnummer för fotografen är fotograferad i Sydafrika.

Mötet med djuren

– Framför allt är det mötet med djuren och känslan av att vara ute i vildmarken som är så fascinerande, säger han och fortsätter:

– När vi var i Zimbabwe exempelvis då låg vi i tält, både flodhästar och elefanter gick omkring i närheten, minns Lennart.

Premiärvisningen blir tisdagen innan påsk, hur länge fotografierna sedan kommer att hänga kvar är inte riktigt bestämt än.

Han plockar bland sina bilder som snart ska hängas upp, varje bild har sin egen historia.

– Jag skulle kunna prata om dem i timmar säger han.

Utnyttja lokalen

Erik Thorén som driver gårdsbutiken tillsammans med sin hustru Anna tycker det är helt perfekt att lokalen nu kan nyttjas på det här sättet.

Annons

– Det känns som att vi hittar fler och fler användningsområden för den här byggnaden. Det är ju också ett sätt att visa på den lokala kreativiteten, konstaterar han.

Har du några fler spännande fotoresor på gång framöver?

– Faktiskt ganska snart, om några veckor bär det nämligen av till finsk-ryska gränsen för att fota varg och björn bland annat, konstaterar Lennart Krafve.