I fredags gjorde IFK Värnamo klart med Christian Järdler, närmast från krisklubben Ängelholms FF, som ny tränare för klubben. Parterna har kommit överens om ett kontrakt som löper sig över de två närmaste säsongerna plus ett optionsår.

Samtidigt står det nu klart vad som händer med Jörgen Divan Petersson, som tillsammans med Peter Kuno Johansson lämnat föreningen.

På söndagen bekräftade Kalmar FF att Petersson är ny assisterande tränare i den allsvenska klubben.

Annons

– Att tillsammans med Peter Swärdh och övriga ledare i Kalmar FF få vara en del i en inspirerande miljö med många skickliga spelare ser jag fram emot med stor tillförsikt, säger han till klubbens hemsida.

Det var i oktober som IFK Värnamo meddelade att varken Kuno eller Divan skulle stanna i superettan-klubben.

– Samtalen med föreningen har känts bra och jag är tacksam för den respekt Kalmar FF visat mig och IFK Värnamo under den avslutande perioden i Superettan. För mig var den absoluta prioriteringen att nå ett lyckat resultat med IFK Värnamo, vilket gjorde att jag inte gav mig in i andra diskussioner.

Även mittbacken David Engström, 26, lämnar Finnvedsvallen. På måndagen bekräftade BK Häcken – som tidigare värvat IFK-målvakten Jonathan Rasheed – att man skrivit ett ettårskontrakt med Engström.

– Vi har haft koll på David en tid och när vi scoutade Jonathan bestämde vi oss för att vi ville ha David också. Det är en stark spelare som har varit viktig för sitt lag och med sina sex mål under säsongen visar han prov på offensiva kvalitéer, säger sportchefen Sonny Karlsson till klubbens hemsida.