Sebastian Davidsson och Petra Liljeblad har nyss kommit ut från kyrkan. När det sista riskornet har landat och brudparet kramat om alla gäster träffar VN de nyblivna makarna för en exklusiv intervju.

– Det känns helt overkligt bra. Det var verkligen precis såhär som jag ville att det skulle vara, säger Sebastian.

– Jag tänkte också säga overkligt. Rena drömmen, instämmer Petra.

Giftermålet innebär att Sebastian får ett nytt efternamn. Något som var viktigt för honom. Petra flyttade 40 mil för att de skulle kunna vara tillsammans på hans gård.

– För att Petra ska få med någonting till vår framtid och vår familj så vill jag ta hennes efternamn. Hennes far Tommy betyder också väldigt mycket för mig, honom beundrar jag väldigt mycket. Så då heter vi Liljeblad, säger han.

Paret träffades för tre år sedan i Bonde söker fru. Programledaren Linda Lindorff har följt deras resa sen starten, och i kyrkan kunde hon inte hålla tillbaka tårarna.

Annons

– Det var bland det vackraste jag sett. När jag träffade Sebastian första gången så var han singel och sökte kärleken. Idag gifter de sig. Han står där framme vid altaret och tackar Bonde söker fru, och han tackar Petra för att hon sökte in till programmet, säger hon.

I april fick brudparet en tidig bröllopspresent av Linda – danslektioner. På bröllopsfesten ska de dansa rumba inför alla gäster. Bortsett från det uppträdandet så vet Sebastian och Petra inte exakt vad som väntar hemma på gården.

– Vi har ett bra team av värdpar och toastmasters som har förberett allt åt oss. Det blir mycket mat, och mycket god stämning, hoppas vi på, säger Petra.

– Det blir nog lite hyss också, har jag fått en känsla av, säger Sebastian och ler.

På tisdag bär det av till Malta, och längre fram väntar ännu en bröllopsresa.

– Vi vill bara komma iväg, koppla av och ta in allt som har hänt. Så vi tänker att vi åker på en större bröllopsresa sen, säger Petra.

Sebastian har alltid velat åka till Malta, och resmålet delar dessutom namn med en av tv-bondens kor.

– Det är min favoritko. Hon är en väldigt speciell ko för mig, väldigt mycket smartare än alla andra kor. Jag har en speciell relation till Malta så då var det jätteroligt att vi kunde åka till Malta.