Sommaruppehållet är snart här men innan lagen går på semester så finns det en del godbitar att se fram emot. Bland annat fredagskvällens möte mellan Gislaved och Waggeryd i Gislaved. När division 4 nordvästra har hunnit tolv av 22 omgångar leder Waggeryd serien med 29 poäng och plus 24 i målskillnad. Gislaved har också 29 poäng men har fyra mål sämre i målskillnad. Vrigstad har 26 poäng, Hallby 25 och Haga 24. Det är väldigt tätt och jämt i toppen.

Waggeryd vann borta mot Kulltorp på måndagskvällen med 4–1 medan Gislaved vann med samma siffror över Haga hemma i ett toppmöte. Gislaved vände ett 0–1–underläge i halvtid till vinst. Bredaryd Lanna kryssade på Rocknevallen mot Bankeryd. Bredaryd Lanna är kvar som jumbo men har den senaste tiden börjat röra på sig.

Den sista omgången innan sommaruppehållet spelas nästa onsdag, den 3 juli, och då spelar Bredaryd Lanna hemma mot Waggeryd och Kulltorp möter Gislaved på Liavallen.

Leder skytteligan i den nordvästra fyran gör Hagas Carl Åberg med elva mål. Sebastian Andersson, Waggeryd, ligger på en delad andraplats med nio gjorda mål. Kulltorpsduon Robin Bråddhult och William Petersson har båda svarat för sex mål så här långt. Bäste målskytt i Gislaved är Abdou Darboe med fyra mål.

Vann med 5–0

I den sydvästra fyran är Värnamo Södra ett mittenlag och Forsheda ligger över de nedre strecken. På måndagskvällen vann Forsheda med klara 5–0 på Bollagården över gästande Guddarp. Värnamo Södra avslutar våren mot Ljungby hemma på lördag medan Forsheda spelar sin sista match innan sommaren mot Slätthög borta på fredag. Adrian Paukovic har gjort nio mål och är Värnamo Södras främste målskytt hittills. Haris Kolaric är med sina tre mål Forshedas bäste målgörare.

Annons

Division 5 nordvästra innehåller många lokala lag. Hovslätt leder serien ganska klart. Bästa lokala lag är Bosna som ligger trea. Burseryd är femma och Reftele ligger sexa. Precis halva serien har avverkats i den nordvästra femman men en del av höstsäsongens matcher ska också spelas innan det är dags för uppehåll. Sista matchen innan semestern spelas nästa fredag, den 5 juli, då Kärda möter Liljan hemma på Sträntevallen.

Horda AIK har det tufft i den sydvästra femman och har bara spelat in en poäng när halva serien, elva omgångar, har spelats. Horda har tio poäng upp till fast mark och fem poäng upp till den negativa kvalplatsen. Horda avslutar vårsäsongen på lördag mot Stockaryd/Rörvik på Njudungsvallen i Stockaryd.

Rydaholm leder

I Ljungbysexan leder Rydaholm när halva serien har spelats och det med en poäng före Råstorp/Timsfors. Bors SK är trea och har tre poäng upp till Rydaholm. Nästa tisdag, den 2 juli, spelar Rydaholm borta mot Hamneda och Bor borta mot Råstorp/Timsfors och det är lagens sista matcher innan semestern.

Division 6 Gislaved innehåller bara lokala lag och Dardania leder fortfarande den serien. Lag som Nissafors/Hestra, Hillerstorp och Peking skuggar en bit bakom. Nästa torsdag, den 4 juli, möter Hillerstorp Västboås hemma på Storåvallen och den matchen avslutar vårsäsongen i Gislavedssexan.

IFK Värnamo går som tåget och leder damtvåan. Waggeryds IK har det väldigt tungt och är jumbo med endast förluster. Smålandsstenar verkar stabila och har ett betryggande avstånd ner till de två lagen som ligger under strecket. Bors SK är precis över nedflyttningsstrecket. Under måndagskvällen spelade Smålandsstenar och Bor 1–1 på Domarvallen. Mathilda Bengtsson gav hemmaspelande Smålandsstenar ledningen i den 38:e matchminuten medan Sara Ögren kvitterade för Bor när det återstod tio minuter att spela.

Fredag och lördag spelas de sista matcherna innan sommarvilan. Fredag kväll möter IFK Värnamo Ljungby borta medan Bors SK–Osby och Waggeryd–Smålandsstenar spelas lördag. Efter det är det semester.