På måndag rivstartar sportlovet i Gnosjö med den mest populära aktiviteten av alla: Hela hallen gungar.

— Så är det. Vi är glada att kunna ordna det även i år, berättar Per-Anders Larsson, områdeschef för barn och ungdom på kommunens fritidsförvaltning.

"Hela hallen gungar" innebär att Töllstorpshallen i Gnosjö fylls med uppblåsta hoppborgar och hinderbanor av alla de slag. För att finansiera hyran tas en avgift ut av besökarna.

Färre föreningar

Årets sportlovsprogram är inte sämre än de närmast tidigare åren.

Annons

— Men visst var det mer aktiviteter längre tillbaka. Då ordnade föreningarna en hel del, säger Per-Anders Larsson.

Förutsättningarna har ändrats. Tidigare hade många föreningar anställda som kunde vara med och arrangerade aktiviteter. Så är det inte längre.

— Vi går inte varje år ut och frågar om det finns föreningar som vill vara med. Man visst skulle vi vilja att de kunde ordna mer, säger Per-Anders Larsson.

Spontanidrott

Varje dag under sportlovet finns det något för de skollediga barnen och ungdomarna att göra. Hammargården i Gnosjö har öppet dagligen, vissa tider är reserverade för barn på låg- och mellanstadiet. På Hammargården visas filmer som både kostar inträde och som är gratis.

Simhallen håller öppet dagligen och biblioteken i Gnosjö och Hillerstorp bjuder in barn från mellanstadieåldern och uppåt för en fika och bokprat.

— Och nu kommer det ju snö! Det bäddar för spontanidrott. Allt behöver inte vara organiserat. Fram med skidor, pulkor och skridskor, manar Per-Anders Larsson.