Sjötofta

Kjell-Åke Flack arrangerade den första dansen på gården år 1986 och sedan dess har det hunnit genomföras ett otaligt antal danser.
Foto: Privat

Sedan det stod klart att Kjell-Åke Flack säljer sin gård, och därmed avslutar dansbaneverksamheten, har många besökare frågat honom vad han ska göra härnäst.

– Jag är ju 68 år nu och känner att det räcker. Nu letar jag efter en liten bostad som kräver mindre mängd arbete, säger Kjell-Åke Flack.

Började på 80-talet

Den första dansen på gården ägde rum år 1986 och sedan dess har det hunnit genomföras ett otaligt antal danser.

– Många kändisar har varit här genom åren. Bland annat Ewa Roos, Lennart Hyland och Eva Bysing, berättar Kjell-Åke Flack.

För den äldre generationen Flack blir den stundande dansen på trettondagsafton alltså den sista.

– Det brukar vara bra uppslutning på trettondagsafton. Jag har stora förhoppningar; det brukar vara en bra dag för mig, säger Kjell-Åke Flack.

Kan bli fler danser

En era går visserligen i graven i och med dansen på trettondagsafton, men det är däremot inte säkert att det blir den sista dansen någonsin på Sjötofta Fritid.

– Ett av mina barn och ett barnbarn har tillsammans köpt gården. De har planer på att arrangera danser framöver, men de får själva berätta när och hur, säger Kjell-Åke Flack.

Kommer du att sakna något nu när du själv lägger av?

– Ja, jag kommer sakna alla trevliga människor som jag har umgåtts med. Vi har nästan blivit som en familj, säger Kjell-Åke Flack och avslutar med att tacka sina närmaste medarbetare:

Annons

– Min hustru har alltid ställt upp. Likaså svägerskorna Marianne och Lena, samt svågrarna Nisse och Björn, som genom åren hjälpt mig med danskvällarna.