De senaste åren har Burseryd varit hemvist för Nitroxys spelevent. Denna gång hålls den tre dagar långa spelträffen hos Kulturplatån.

Drygt 100 ungdomar är samlade för datorspel dygnet runt fram till tisdag kväll.

Många kopplingar

Elin Iller har ett ansvarsfullt arbete. Hon är nämligen för första gången huvudansvarig för att årets event ska fungera.

— Det var mer att tänka på än jag trodde, berättar hon.

Men hon är inte ensam. För att koppla samman alla datorerna och få all teknik att fungera är det många som hjälps åt, inte minst deltagarna själva.

Nya inslag

Annons

Nytt för årets event är inte enbart att man flyttat tillbaka till Gislaved, utan att deltagarna erbjuds annat än att sitta vid datorn och sova på golvet i en sliten sovsäck.

I år finns två tält uppsatta. I det ena finns ett slags expo med bland annat möjlighet att testa virtual reality, alltså när man själv hamnar mitt i en konstruerad värld. I det andra tältet bedrivs paint ball.

Social samvaro

Vad är då poängen med ett event som Nitroxy? Dataspel kan ju alla göra hemifrån och vara uppkopplade mot vem som helst i världen.

— Det här är ett socialt event. Man kommer bort från hemmet och kan träffa andra likasinnade och göra saker tillsammans, förklarar Elin Iller.

Prispengar

Två av årets deltagare är Leo Söderberg och Samuel Ivarsson från Ullared. De har plockat med sig inte enbart datorerna utan också ett par extra sköna fåtöljer att sitta i.

— Det bästa blir CS-turneringen, konstaterar Leo.

För den som är duktig i datorspel väntar prispengar. Potten på eventet är på hela 30 000 kronor.