Vilka var det då som skulle premieras, filmen om Getaryggen? Nej, det skedde ju redan för ett par år sedan, och Andreas Ljung som har gjort filmen om filmen blev klar lite för sent – åtminstone för Nobelpriset.

Fakta: 2017 års pristagare

Byggnadsvårdspris: Amelie och Fredrik Bergman i Plätt 1:3, Sjöåkra för en varsam o..

Fakta: 2017 års pristagare

Byggnadsvårdspris: Amelie och Fredrik Bergman i Plätt 1:3, Sjöåkra för en varsam och bra renovering med respekt för husets ålder och dess byggnadsstil.

Miljövårdspris: Mats Aldérus, Vaggeryd, för ett uthålligt arbete med att under 21 års tid ringmärka fåglar i det nationella CES-projektet.

Kulturpris: Håkan Johansson, Norra Skog Byarum, för ett mångårigt ordförandeskap i Byarums Hbf, insatser i redaktionskommittén för föreningens årsskrift och restaureringen av en gammal industrimiljö i Högafors.

Idrottsprestationer: Leo Johansson från Skillingaryds FK för junior-VM i rullskidor. Linnéa Svensson, Johanna Arvidsson och Annika Arvidsson från Skillingaryds SG för SM-guldet i luftgevärsskytte med Smålandslaget. Linda Larsson från BSK Vaggeryd för individuellt SM- guld i bågskytte. Filip Wernefur från Skillingaryds Motorklubb för SM-guld i rally.

Mats Aldérus får pris för ett långvarigt arbete med att ringmärka fåglar. Håkan Johansson har också arbetat långvarigt, men med den lokala kulturen i nordväst. Amelie och Fredrik Bergman å sin sida har – efter långvarig planering – ställt i ordning ett uthus.

Läs mer om pristagarna:

Mats Aldérus

Håkan Johansson

Familjen Bergman

Annons

Efter ett idrottsligt mellanår 2015 kunde vi i fjol glädja oss åt såväl skid-SM med Leo, träffsäkert luftgevärsskytte med Svensson & Arvidsson och framgångar för amatörboxaren Oliver. Leo Johansson kände i år uppenbarligen att han var tvungen att lägga på ett kol och presenterar nu en VM-medalj i rullskidor för juniorer. Även luftgevärsskyttarna gör en bejublad comeback, se faktarutan.

Så gick det till då: 2015, 2016

Den här gången saknades Oliver Flodin, som har gått och blivit proffs. Däremot firades rally-medaljören Filip Wernefur och bågskytten Linda Larsson.

Det ska också nämnas att det i år var premiär för Leo Johansson vid prisutdelningen i Skillingehus. I fjol hade han förhinder.

Ceremonin i Skillingehus teatersalong blev även ett tillfälle att uppmärksamma kommunens trogna medarbetare: Markku Engström, som är socionom och coach på Arbetsmarknadsenheten, Mattias Olsson, optochef på Vaggeryds Energi, Eva Andersson, undersköterska på Sörgårdens ”Gläntan” i Skillingaryd, Ewa Karlsson, vårdare i ”Stjärnans” dagliga verksamhet, Skillingaryd, samt Eva Spångberg, studievägledare på Fenix.