Hajar Mustafa möter upp i lokalerna på Idrottsvägen i Anderstorp. Efter tre månaders iordningsställande öppnar han nu Anderstorp Bilvård tillsammans med Mahmoud Asad.

– Det var grejer överallt, så vi har fått städa. Det har tagit tre månader att få till det, berättar Hajar medan han visar en del av utrustningen i lokalen.

Helt för hand

På ett bord i ena hörnet står dunkar med rengöringsmedel i olika färger och längs med väggarna finns bland annat dammsugare och hjulbalanserare. Hajar visar hur man blåser tryckluft på dörrpanelen på en av bilarna.

– Vi gör allt 100 procent för hand och alla medel är godkända. Vi gör även service med däckbyte och sådant, säger Hajar.

Annons

Han berättar att den andra delägaren, Mahmoud Asad, har drivit ett liknande företag i Västervik i sju år, men nu har valt att istället satsa i Anderstorp.

– Han hade hört att jag var intresserad av bilar. Vi har gått igenom alla städer och såg att Anderstorp behövde ny bilvård, menar Hajar, som berömmer sin kollega:

– Min kollega är duktig på lack och bilar och är snabb och envis. Om han ser repor när han har polerat så håller han på tills det är fint.

Ska anställa

Även Hajar har erfarenhet av att arbeta med bilar och har dessutom alltid haft ett stort bilintresse.

– När jag går runt på stan och ser smutsiga bilar så mår jag dåligt, säger han med ett leende.

De planerar också att anställa två personer, till att börja med.

– Vi kommer att anställa folk, minst två. Det kan hända att det behövs fler. Jag tror att vi kommer att lyckas. Nu ska vi bygga upp företaget och det viktigaste är inte att vi tjänar pengar utan att folk blir nöjda.