Förra året var det 46 utställare i Gummifabriken. I år har 45 anmält sig hittills, men några från förra året har fallit ifrån och några har tillkommit. Några hörde till och med av sig direkt efter förra årets mässa och undrade om de inte kunde få vara med på nästa mässa. Förra året var mässan en del av en seniorvecka med aktiviteter och föreläsningar, i år väljer man att fokusera på mässan den 24 oktober i Gummifabriken precis som förra året.

– I år valde vi att prova på det här sättet så att vi i framtiden kan välja mellan olika upplägg, säger Anna Tillberg som är projektledare för seniormässan.

Temat för årets mässa

Nytt för i år är att man valt ett tema för mässan som alla utställare måste tänka utifrån. Årets ledord är trygghet, tillgänglighet och teknik. För vissa utställare kan det säkerligen bli en utmaning.

– Trygghet är ju att veta vad som finns när det är aktuellt, säger Anna.

Annons

Det är det mässan handlar om till stor del, att informera om vilka möjligheter som finns. Därför hoppas man att även de om ännu inte är pensionärer ska komma till mässan för att skapa sig en bild av vad det finns för möjligheter i framtiden.

– I dag pratas det mycket om att vården och omsorgen inte räcker till. Då är det också viktigt att veta vad jag som anhörig kan ställa för krav, tycker Torsten Gunnarsson som är pensionärernas representant i arbetsgruppen.

Inga frågetecken

I år är som sagt var även teknik en del av temat, vilket syns bland utställarna. Här finns bland annat larmteamet, integrationsprojektet IT-Guide och hörseltekniska.

– Välfärdstekniken går framåt väldigt mycket, konstaterar Camilla Gunnarsson som arbetar som kvalitetsundersköterska och är ny i arbetsgruppen för i år.

Samtidigt som utvecklingen går framåt så finns det många äldre som har svårt att hänga med, men ändå hoppas de att besökarna ska lämna mässan klokare än när de kom in.

– Jag hoppas att det inte ska finnas några frågetecken när man går från mässan, säger Camilla.

PRO