Normalt brukar de vara 10–20 deltagare, men till den 140:e vandringen i söndags kom hela 35 stycken för att vara delaktiga i treårsjubileet. Många passade på att skänka såväl tankar som pengar till nära och kära som drabbats av cancer, respektive till forskningen genom Cancerfonden. Det senare skedde i form av ett lotteri, till vilket ortens affärsidkare hade skänkt priser. Totalt inbringade detta 1 900 kronor.

Vildsvin i soppan

Promenaden som var cirka en mil gick bland annat längs Gnyltån i trakterna runt Byarum. Vid Bäckalyckan serverades soppa på vildsvin och älg. Totalt hade 13 liter förberetts. Helgens vandring innebär att man är uppe i cirka 2 000 mil på 140 gånger.

— Jag brukar säga att vandringarna ger mig en chans att ”duscha” – alltså att rensa huvudet genom att vara social. Uppskattningsvis hinner jag under vandringens gång byta åsikter med upp till 15 personer, säger Lennart ”Charlie” Karlsson.

Olika väderstreck

När tidningen vid ett tidigare tillfälle följde med på en vandring gick den från Friluftsgården och in på Skillingaryds skjutfälts södra del. För att få variation går turerna nu allt oftare i olika väderstreck runt Vaggeryd.

— Nu undersöker jag möjligheterna att förlägga en tur i trakterna runt Skillingaryd för att få nya människor intresserade. Förslag på spännande, lagom långa, turer emottages tacksamt, säger Charlie.