På fredagen var det dags för organisationen Företagarna att dela ut pris till årets företagare i Gislaveds kommun.

– Årets företagare blir man dels om man uppvisar att man lyckas med sitt företagande, men främst handlar det om att vara en förebild, tänka annorlunda och ge positiv energi till det omgivande samhället, förklarade Günter Mårder, vd för Företagarna, innan det var dags att presentera vinnarna.

Golv till Let's dance

Det stod sedan klart att priset i år går till Anderstorpsföretaget Golvabia, som bland annat utmärkt sig genom att leverera golv till Tv4-programmet Let's dance.

Annons

– Vi är helt överrumplade, även om vi anade att något var på gång, säger Victoria Davidsson från Golvabia och får medhåll av Roger Davidsson:

– Det är jättehedrande och är på något sätt ett kvitto på allt man lägger ner. Vi har så fantastisk personal på firman som gör det till ett nöje.

"Genuint företag"

Ulf Lorentzon, ordförande för Företagarna Gnosjöregionen förklarar hur man kom fram till att Golvabia skulle tilldelas årets utmärklelse:

– Det är inte lätt att utse årets företagare, för det är extremt många företag i vår region. Detta är ett företag som har utmärkt sig på många sätt och som många berörs av. Men det handlar inte bara om Let's dance, utan också att man är ett genuint företag som har lagt mycket engagemang på orten, säger han.

SM för sommarföretagande

Prisutdelningen ägde rum på Hammargården i Gnosjö, samtidigt som UngDrive masters och SM för sommarföretagare arrangerades i lokalerna, ett event som bland annat Företagarna Gnosjöregionen är med och arrangerar.

– Det är för att få fram entreprenörer och skapa nya företag, säger Ulf Lorentzon.

TV4