På söndag anordnas en stor välgörenhetskonsert i missionskyrkan i Gnosjö. Det är Gnosjö Hjälper som är arrangör och som har bjudit in Gnosjö Gospel.

– Alla pengar som kommer in i form av entré och eventuella gåvor går oavkortat till en skola i Majojo i Kenya, som drivs av Värnamoläkaren Torbjörn Erikssons svärföräldrar. Gnosjö Hjälper har tidigare sponsrat skolan med skolbyggnader, säger Boo Clenow, ordförande i föreningsalliansen Gnosjö hjälper.

Fördubblar summan

Han berättar att Torbjörn Eriksson också kommer att berätta om skolan under kvällen och att pengarna kommer att gå till underhåll av befintliga byggnader och upprustning av lokalerna invändigt.

– Vi har också sagt i styrelsen, att de intäkterna som kommer in, kommer Gnosjö Hjälper att fördubbla och skicka till Majojo, säger Boo Clenow och lyfter fram att alla inblandade ställer upp ideellt.

"Väldigt god renommé"

Han berättar också att även om det går att förboka biljetter så kommer det också gå att köpa biljetter i entrén innan konserten.

– Gnosjö Gospel är en lokal gospelförening med väldigt god renommé. Vi tycker att Gnosjöbor med omnejd ska få möjlighet att lyssna på dem.

Långsiktigt arbete

Gnosjö Hjälper fyller 25 år i år, men välgörenhetskonserten är inte en del i jubileumsfirandet, förklarar Boo Clenow:

– Detta hänger inte ihop med vårt 25-årsjubileum, för det ska vi ha under hösten. Det här är selektivt för humanitär hjälp till Kenya och ett led i vår långsiktiga humanitära hjälp dit.

Annons