Det har nu gått några dagar sedan Sverige förlorade mot England i lördagens kvartsfinal i VM och hoppet om en ny sommar likt den 1994 dog ut. Trots att Sverige åkte ut efter matchen mot England har laget hyllats för sina prestationer under VM och en som har stuckit ut extra mycket är Värnamofödde och IFK-fostrade Viktor Claesson. I alla fall om vi får tro ansedda FourFourTwo som listat VM:s tio största genombrott.

Viktor Claesson, som låg bakom de flesta svenska målen under VM och varit en av Sveriges bästa offensiva spelare, slår sig in som nummer tio på listan som för övrigt innehåller namn som Frankrikes sensation Benjamin Pavard, Mexikos succé Hirving Lozano och Rysslands stortalang Alexandr Golovin.

FourFourTwo motiverar Claessons plats på listan så här:

Efter att ha sluppit undan den skugga som Zlatan Ibrahimovic lagt över laget har Sverige, genom att ta sig vidare längre än de gjort i ett VM sedan tredjeplatsen 1994, visat att starkt lagarbete kan vara mer värdefullt än en egoistisk superstjärna. Trots det har det varit en del imponerande individuella prestationer, inklusive den tidigare icke-anmärkningsvärda Viktor Claesson.

Annons

Efter att ha haft en strålande första säsong med Krasnodar i ryska högstaligan har 26-åriga yttern blomstrat på bekanta gräsplaner - skapat en straff mot Sydkorea, legat bakom två mål och tagit upp kampen mot Emil Forsberg som den mest kreativa kraften i Sverige.