När Gislaved energi AB:s vd Joacim Cederwall lämnar sin tjänst i maj gör han det till förmån för ett annat energibolag, nämligen Jönköping energi AB. Där blir han nämligen affärsområdeschef för värme och kraft.

– Jag fick ett erbjudande som jag blev intresserad av att anta, säger Joacim Cederwall.

Han har varit vd för Gislaved energi sedan februari 2008 och han menar att mycket har förändrats inom bolaget, och inom energibranschen i stort. Bland annat har bolaget satsat på fjärrvärmeexpansion och medverkat till bygget av de två vindkraftverken utanför Reftele.

– Det har varit en rolig och intressant tid. Jag är både nöjd och stolt över vad Gislaved energi har åstadkommit under min tid, säger han.

Annons

Han vill speciellt lyfta fram det arbete som medarbetarna gjort, framförallt med kundbemötande och att leverera bra kvalitet, som lett fram till att andelen nöjda kunder har ökat.

– Det är jag väldigt stolt över. Vi ligger i absolut tätposition bland energibolagen i Sverige när det gäller nöjda kunder.

Samarbetet med såväl styrelsen som övriga kommunala sfären har fungerat bra, menar han.

– Det finns ingen missnöjesdel i mitt beslut att anta nya utmaningar. Däremot anser jag att man som vd inte ska jobba allt för länge på samma arbetsplats. Både bolaget och vd kanske behöver nya utmaningar och ny ledning i de flesta verksamheter.

Under sina nio år på Gislaved energi har han pendlat från hemmet i Jönköping till Gislaved, men menar att det inte är en orsak till att han lämnar sin tjänst. Han tycker att han har lyckats utnyttja tiden i bilen effektivt samtidigt som han bidragit till minimal klimatpåverkan.

– Jag pendlar med elbil med noll gram utsläpp så jag känner att jag har ett rent klimatsamvete, säger han.