Gislaved

I Sverige finns det runt 100 Byggmax-butiker och nu står Gislaved på tur. Under 2019 öppnar Byggmax en ny butik på Mossarpsområdet.

Byggmaterialföretaget Byggmax startade 1993 och har sedan dess etablerat sig i både Norge och Finland. I Sverige finns det runt 100 Byggmax-butiker och nu står Gislaved på tur.

Byggmax väljer nu nämligen att satsa på att öppna en butik på Mossarpsområdet i Gislaved under 2019. Byggandet av de nya lokalerna har redan påbörjats.

Leif Österlind, vd och näringslivschef på Enter Gislaved, anser att etableringen av Byggmax i Gislaved visar på en tillväxt inom området för renovering, ombyggnad och tillbyggnad.

– Jag är glad att vi i samverkan med kommunen och Byggmax landat denna etablering som kommer att följas av flera som vi arbetar med. Gislaveds kommun har ett bra läge för ytterligare etableringar inom handel, logistik och tillverkning, säger Leif Österlind i ett pressmeddelande.

Orsaken till att Byggmax väljer att etablera sig på Mossarpområdet är att man vill ha nära till kunden, säger Marcus Essesjö, Sverigechef för Byggmax.

Nu har vi hittat ett läge i Gislaved som passar vår affärsmodell, vi ser verkligen fram emot att öppna vår butik i Gislaved, säger Marcus Essesjö.

Anton Sjödell, Moderat kommunalråd i näringslivsfrågor, är lyrisk över etableringen i Gislaved.

– Att Byggmax väljer att etablera sig i vår kommun är väldigt glädjande och ännu en indikation på att Gislaveds kommun är attraktivt och fortsätter att utvecklas, säger Anton Sjödell (M) i pressmeddelandet.

Annons

Omsätter över 5 miljarder kronor

Byggmaterialföretaget Byggmax Group består av Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror.

2..

Omsätter över 5 miljarder kronor

Byggmaterialföretaget Byggmax Group består av Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror.

2017 omsatte Byggmax Group omkring 5,3 miljarder kronor.

Den första Byggmax-butiken öppnade 1993 och 17 år senare, 2010, noterades Byggmax Groups aktie på Stockholmsbörsen.

Byggmax har sedan starten 1993 etablerat sig i både Norge och Finland. Nu finns 134 Byggmax-butiker i Sverige, Finland och Norge.

Buildor köptes i november 2015 och kort därefter, i januari 2016, förvärvades Skånska Byggvaror.

Källa: Byggmax