Det stod 0–0 när 90 minuter var spelade mellan Sverige och Kanada och straffar fick avgöra. Bredarydsbördiga Anna Anevård, Linda Sembrant och Nathalie Björn gjorde alla mål på straff för Sverige. Men till slut var det ändå Kanada som drog det längsta strået. Jessie Fleming avgjorde och fixade så att Kanada slutade trea och Sverige fyra.

Anna Anvevård kom in i den 78:e matchminuten och bytte då med Kosovare Asllani. Kanada vann matchen med 6–5 efter straffar.

– I första halvlek försvarade vi oss bra, men klarade inte riktigt av att spela oss ur situationerna. Det var en vind som ställde till det, men det är inte hela förklaringen utan vi behöver få till bättre och längre anfall. I andra halvlek så tycker jag att vi klarar av den biten bättre och det gjorde att vi spelade oss ur på ett bra sätt. Vi fick längre anfall och skapade några riktigt bra chanser. Vi växte in i matchen mot ett bra Kanada, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson till svenskfotboll.se.

Här en bild från förra säsongen när Anna Anvegård uppvaktades på Rocknevallen i Bredaryd för sina fina fotbollsframgångar.
Foto: Christian Ahlin

– Vi vill alltid vinna fotbollsmatcher, men det är också ett test, vi har många spelare som är tidigt i säsong och som inte har börjat sin liga hemma i Sverige. Det gör att många är långt ifrån toppar i sina 90-minutersprestationer och det känns som att det är en plusfaktor för oss. Vi kommer att bli bättre, fortsätter Peter Gerhardsson.

Sverige har varit på plats i Portugal för Algarve Cup under en och en halv veckas tid. Årets stora höjdpunkt är naturligtvis VM som spelas i Frankrike i sommar. Sverige möter Chile, Thailand och USA i gruppspelsmatcherna under juni månad.

Annons