Landslaget samlas den 1 april och ska möta Tyskland (hemma) och Österrike (borta) i träningslandskamper. Peter Gerhardsson har tagit ut nästan samma trupp som var och spelade Algarve Cup nyligen, med skillnaden att Fridolina Rolfö och Jennifer Falk nu finns med.

Anna Anvegård inleder damallsvenskan med sitt Växjö den 17 april borta mot Linköping och har fått nytt förtroende av förbundskapten Gerhardsson. Detta är den sista truppen som tas ut innan Peter Gerhardsson tar ut VM–truppen den 16 maj.

– Det närmar sig mer och mer. Från att vi startade upp under hösten 2017 har vi kunnat testa spelare i olika perioder av matcher och fått många bra svar. När vi nu presenterar dagens trupp är det klart vi börjar närma oss det som kommer vara en VM-trupp, säger Peter Gerhardsson till svenskfotboll.se.

– Men viktigt att poängtera är att det inte är VM-truppen. Det kommer alltid finnas möjligheter att prestera väldigt bra fram mot 16 maj och om en del platser är det väldigt hård konkurrens. Så i dag är det ingen slutgiltig VM-trupp på något sätt, fortsätter förbundskaptenen.