Gislaved

Det började brinna i en restaurang i Gislaved natten till lördagen.
Foto: Hans Nilsson

Det var vid 03.30-tiden som räddningstjänsten larmades till Carlssons Matsalar på Anderstorpsvägen.

– Det kom som ett automatiskt brandlarm som när vi kom fram visade sig vara en brand i köksdelen i restaurangen. Det har även varit lite rökspridning och konstruktionsbrand som spridit sig till själva restaurangdelen, säger David Högberg, inre befäl på räddningstjänsten.

Relaterat: Efter branden: 600 leveranser av mat ställs in

Förutom personal från Gislaved deltog även styrkor från Smålandsstenar, Burserud och Hestra i brandbekämpningen. Totalt jobbade ett 20-tal personer med att släcka branden under natten.

Tidigt under lördagsmorgonen, strax innan klockan 05.00, rapporterade räddningstjänsten att den initiala branden var nedsläckt av rökdykare. Räddningstjänsten riktade då in sig på att identifiera och släcka brand i byggnadskonstruktionen.

– De har jobbat intensivt under natten och nu börjar man trappa av till att jobba med efterbevakning och att jobba med att rädda restvärde, säger David Högberg strax innan klockan 08.00.

SOS ledningscentral meddelade senare under lördagen att räddningstjänsten kunde lämna platsen senare under morgonen.

LÄS MER: Restaurangen tvingas ställa in hundratals leveranser – ägarna i chock efter branden

Annons

Byggnaden där branden startat är uppdelas i fyra delar, det är en av dessa delar som påverkats av branden, förklarar David Högberg.

Vet ni något om vad som kan ha orsakat branden?

– Det är alldeles för tidigt att uttala sig om brandorsaken. Polisen har varit på plats i natt så det görs nog någon koll i samverkan sedan, säger David Högberg.

Polisen uppger att man initialt inte har någon misstanke om brott.