En civilperson brännskadades på benen i samband med att denne försökte släcka lågorna i ett tidigt skede. Personen fördes med ambulans till sjukhus, uppgav SOS operatör.

– Maskinhallen var övertänd när vi kom fram till platsen. I anläggningen fanns bland annat en släpvagn och konstgödsel. Just konstgödsel brinner dessutom väldigt mycket, säger yttre befälet Andreas Nylander.

– Det var fruktansvärt varmt, men det gick bra för oss brandmän, tillägger Nylander.

Annons

Styrkor från Gislaved, Gnosjö, Hestra och västgötska Dalstorp i Tranemo kommun återfanns vid branden.

– Eftersom Tranemo gränsar till Gislaved fick räddningstjänsten där tidigt reda på vad som försiggick och kunde komma och assistera.

SOS larmades klockan 17.51 på lördagen. Enligt tidiga uppgifter skulle det brinna i en ladugård på platsen. Senare framkom att det alltså var en maskinhall som står i lågor – intill just en ladugård full med boskapsdjur.

– Från maskinhallen till ladugården var det drygt 15–20 meter och för oss gällde det att skydda ladugården och djuren som fanns inuti. Vi fick bland annat spruta vatten på fasaden för att kyla ner, säger Andreas Nylander.

Från räddningstjänstens sida pågick bevakningsarbete under natten mot söndagen.

Även polisen var på plats under lördagskvällen.

– En förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet har inletts och under måndagen ska en teknisk undersökning genomföras, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl vid polisen region Öst.