Renoveringen av Glashuset gjorde att klubbverksamheten låg nere under tre år. Flera spelare slutade spela, andra började i närliggande klubbar. Efter uppehållet återförenades Gislaveds BK en kort period i våras, innan det var dags för ny renovering på grund av fuktproblem i lokalen. Men nu ska allt vara ordnat och klubben har kunnat börja om på riktigt. Spelarna har hittat tillbaka och man är idag ett 30-tal i klubben, berättar Allan Eriksson, sekreterare.

– Det är många som har börjat igen, som var med för fem-sex år sedan. Och de som har spelat på andra ställen har kommit tillbaka. Nu träffas vi igen och spelar tillsammans, det är väldigt roligt. Det är fint i hallen, det funkar jättebra.

I helgen som gick spelade man två matcher i Jönköping. Det blev en oavgjord match och en seger - en bra start, enligt Allan Eriksson.

– Ja, det tycker jag. Vi mötte två av de svåraste lagen och fick med oss tre av fyra poäng. Det är vi väldigt nöjda med.

Annons

På söndag är det dag för första hemmamatchen på tre år. Det är Vårkulla som står för motståndet.

– Vi siktar på vinst. Vi har ett bra lag, en bra stomme. Det ser väldigt bra ut.

Efter uppehållet har Gislaveds BK fått gå ner från division 2 till division 3.

– Målet är ju definitivt att gå upp en serie, säger Allan Eriksson.

Samtidigt vill man också få igång sin ungdomsverksamhet igen, med lekfullt spel för barn från sju år.

– Förhoppningsvis är det några som vill fortsätta. Vi försöker att vi ska bli en breddklubb, säger Allan Eriksson.

Känns det här som en nystart för klubben?

– Jag tycker det. Det finns alla möjligheter, det finns många yngre spelare också som kan utvecklas ännu mer tillsammans med de mer rutinerade spelarna. Om vi kommer igång och får bra resultat kanske det kommer fler också. Jag tror det här kommer bli riktigt, riktigt bra.