Det har lagts in en ny plastmatta, maskinerna som tar hand om klot och käglor har renoverats och en ny soffa är på gång. Detta märks inte så mycket av en utomstående. Istället lär man reagera på det nya scoringsystemet.

De manuella lapparna där man tidigare höll reda på antalet strikar, spärrar och allt vad det heter, är borta sedan länge.

– Det nya systemet är ännu enklare och roligare. Där går det att till skillnad mot tidigare lägga in sin egen bild så att den syns på skärmen, berättar hallchefen Niklas Ihreborn.

Anpassning för barn

Mycket har anpassats för att kunna ta emot sällskap som vill hyra hallen; exempelvis för ett barnkalas eller en familjernas kamp.

– Tidigare var det väldigt besvärligt att installera ett ränn-stop för barn. Det innebar att en hel bana fick avdelas - nu dyker det upp automatiskt när barnen spelar.

Allt är inte riktigt klart till invigningen på lördag. Det kan bli lite hårt för gästerna att sitta eftersom soffan inte har fått någon stoppning. Detta har ett företag på orten lovat att hjälpa till med. Klubben och dess medlemmar, cirka 30 stycken, har själva gjort en stor del av renoveringen. Annars kommer merparten av pengarna, en halv miljon kronor från kommunen.

Hårt för trötta spelare? Stoppning är på väg!
Foto: Gunnar Hoglund