Bostadspriserna sjunker i länet och ny statistik från Svensk Mäklarstatistik visar att trenden fortsätter.

Bostadsrättspriserna har sjunkit med 8,4 procent de senaste tre månaderna i länet och under samma period har priserna på villor gått ner med 2,5 procent. Tittar man däremot på statistiken det senaste året har priserna på bostadsrätter gått upp med över tio procent i länet, mer än något annat län i Sverige.

Den kommun där priserna går ner mest är i Nässjö med Jönköping tätt bakom. Det är bara en kommun i länet där priserna stigit under det senaste kvartalet och det är Värnamo.

– Även om det över det senaste halvåret skett en nedgång av bostadspriserna ser vi nu tecken på en stabilisering, både på nationell nivå och i storstadsregionerna. De fortsatt låga räntorna och den höga sysselsättningsgraden på arbetsmarknaden gör att vi tror på en återhämtning på bostadsmarknaden under 2018, säger Marcus Svanberg, vd för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, i ett pressmeddelande.

Den övergripande statistiken för riket visar att bostadspriserna går ner med drygt fem procent på genomsnitt i hela Sverige. Det senaste året har priserna på bostadsrätter gått ner medan villapriserna har stigit.