Gnosjö hade inför matchen mot Götene inlett höstsäsongen med två segrar på fem dagar och det var upplagt för en succévecka med tre raka segrar. Trots att spelet mestadels såg bra ut så blev det ändå förlust i lördagens match.

Matchfakta

Götene IF-Gnosjö IF 2–1 (1–0)

Mål, Gnosjö: Behar Ferizi.

Matchfakta

Götene IF-Gnosjö IF 2–1 (1–0)

Mål, Gnosjö: Behar Ferizi.

Den första halvleken var jämn och chansfattig. Hemmalaget Götene lyckades ta ledningen på halvlekens enda heta målchans.

I andra tog Gnosjö över matcher mer och mer och började även de skapa målchanser.

Annons

— Vi spelade väldigt bra. Egentligen borde vi både ha kvitterat och tagit ledningen i början av andra, men lyckades inte sätta dit bollen, säger Johansson.

Ingen reaktion

Kvitteringen kom istället med tio minuter kvar av matchen. Efter målet fortsatte Gnosjö, som är i desperat poängbehov, att trycka på för ett ledningsmål. Två gånger om blev bortalagets spelare fällda i straffområdet, utan någon reaktion från domaren.

— Vi borde ha haft två straffar. Båda situationerna är solklara fällningar och tyvärr så blev det matchavgörande att domaren missade dem. Sedan hade vi något skott i ribban också och förtjänade verkligen minst en poäng.

Istället var det Götene som i matchens sista spark kunde göra 2–1. Ett otroligt tungt mål att släpp in för Gnosjö, som behöver varje poäng laget kan få.

— Det känns väldigt tungt just nu. Det hade varit riktigt kul att inleda med tre segrar. Nu är det bara att glömma denna förlust och fokusera framåt. Vi tog ändå två av tre segrar denna vecka och har fortfarande hoppet uppe om att slippa nedflyttning.